Kansarme jongeren kunnen ook kansrijk zijn

, 2 maart 2017

“De jeugdwerkloosheid daalt waardoor de moeilijkste groep overblijft. Over hen ging woensdag het eerste Buzinezzforum in Utrecht,” schrijft Eppo König op 22 februari in het NRC.

“Opeens was Tessa Verbeek (24) thuisloos, met haar dochtertje van twee. Zij en de vader van Milou gingen vorige zomer uit elkaar. Ze logeerde bij vrienden en kennissen en zocht naar werk. Dat was niet gemakkelijk met een opleiding administratief medewerker, maar zonder werkervaring. „Je wilt je kind alles geven, maar ik had geen geld.”

Via het wijkteam in Eindhoven vroeg ze een uitkering aan. Ook werd ze doorverwezen naar de ‘Buzinezzclub’, een sociale onderneming die kansarme jongeren probeert te begeleiden naar een baan of een eigen bedrijf. Nu werkt ze voltijds als planner-recruiter bij personeelsbemiddelaar Q2W. „Een treetje hoger dan administratief medewerker.”

Naast het succesverhaal van Tessa Verbeek zijn er nog 147.000 verhalen van jongeren tussen de 15 en 25 jaar die nog géén werk hebben gevonden. Over hen ging woensdag het eerste Buzinezz Forum in Utrecht van de Buzinezzclub en de Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO), een discussiebijeenkomst over de aanpak van jeugdwerkloosheid die werd geopend door koningin Máxima.”

Lees het gehele artikel